diumenge, 5 d’octubre del 2014

Com redactar un comentari al blog

Per a fer un comentari a l'entrada d'un company-a aplicarem l'estructura d'un TEXT D'OPINIÓ:

Introducció.

Un paràgraf breu on s'dentifique el tema del comentari i la valoració del text creat pels companys (pertinent, original, divertit, interessant, etc.). Ací analitzaràs el contingut del text que comentes o un aspecte que t'haja cridat l'atenció. Si vols, pots incloure una salutació on et presentes.

Argumentació.  

Aquest apartat tindrà diversos paràgrafs i serà una mica més extens.  Ací exposaràs l'argumentari de la tesi principal del teu comentari (la teua opinió sobre el text, el vídeo, l'audio, etc.).

En aquesta part pots fer referència també les opinions d'altres companys o companyes i comentar si hi està d'acord o no. Per a fer-ho, has de dir el seu nom (Pel que fa a l'opinió d'X, estic/no estic d'acord...). Recorda que contraargumentar amb respecte és molt saludable i no significa faltar al respecte a l'altra persona.

Conclusió.  

Un paràgraf breu servirà per tancar el teu comentari: pots repetir la tesi (amb unes altres paraules), suggerir com milloraries  tu l'escrit i tancar amb  una frase d'ànims per a les pròximes entrades. Si et sembla pots acomiadar-te tot fent una reflexió sobre el que t'ha aportat la lectura de l'entrada.

Notes

1. En principi pots escriure al comentari tot el que vulgues, però recorda que la brevetat i la síntesi són un do.
2. Llegeix sempre els comentaris anteriors i intenta no repetir les idees que ja s'han dit. 
3. Per a fer el comentari en el "Taller de creació multimèdia" explica en la introducció de què tracta l'entrada. En l’argumentació, comenta si t’ha agradat l'entrada o no i les teues raons personals. Compte! Sigues respectuós, tracta als demés com voldries que et tractaren a tu.
4. Els comentaris passaran per un filtre abans de donar-los el vist-i-plau definitiu i per tant et ptos estalviar els comentaris fora de lloc o valoracions subjectives sobre les persones.
5. Intenta escriure comentaris al màxim de companys i recorda que a mesura que t'entrenes aprendràs a ser

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar. Un blog és un espai de creació en col·lectiu.